Nieuws

Ste­faan De Cler­ck: Ik dis­tan­ti­eer mij hier vol­le­dig van”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Stefaan De Clerck, oud-burgemeester van Kortrijk en destijds, in 2012, 'aan de kant gezet' door de stadscoalitie onder leiding van Vincent Van Quickenborne, reageert liever niet voor de camera op de recente politieke ontwikkelingen in Kortrijk. Maar zijn mededeling is duidelijk: "Ik distantieer mij hier volledig van. Ik sta hier dus helemaal niet achter." CD&V Kortrijk reageert: "Iedereen moet zich hierbij neerleggen, de beslissing is transparant en democratisch genomen."

"Ik respecteer mijn zoons visie, maar ik denk dus dat het een foute beslissing is".

Stefaan De Clerck is duidelijk not amused' dat CD&V in Kortrijk met Team Burgemeester naar de kiezer trekt in oktober. "Integriteit is erg belangrijk in de politiek vind ik, daarom ben ik tegen het samengaan met Q. Het is echt een persoonlijk verhaal. Ik heb niets tegen Ruth Vandenberghe, ik heb daarmee in het verleden altijd goed samengewerkt. Maar als Q straks weer hoofd zou worden van de politie, dat kan voor mij niet. Wat heeft dat plasincident niet allemaal aangetoond?"

" Mijn zoon denkt dat hij van binnenuit kan corrigeren en gaat daarom samen, maar ik geloof daar niet in. Ik ga nu zelf niet in de politieke arena staan door een interview te geven in de media, mede ook door dat familiale aspect. Ik respecteer mijn zoons visie, maar ik denk dus dat het een foute beslissing is".

2016-09-16 00:00:00 - Gevel stadhuis Kortrijk gerenoveerd
Nieuws

Van 'een schijnhuwelijk' tot 'medeleven met CD&V'. Hoe denken andere partijen over de stadslijst in Kortrijk?

" Beslissing is democratisch en transparant genomen. Iedereen moet zich daarbij neerleggen".

De partij CD&V reageert zelf in een korte persreactie op de woorden van Stefaan De Clerck: "Het besluit van CD&V Kortrijk staat vast. We gaan voluit voor de Stadslijst. De beslissing is binnen de partij democratisch en transparant genomen. Iedereen moet zich daarbij neerleggen. Alvast bedankt om het project van de stadslijst op een positieve manier te brengen. "

Team Burgemeester Stadslijst voor Kortrijk
Nieuws

Vincent Van Quickenborne stapt met nieuwe Stadslijst, samen met CD&V, naar de kiezer

Bart Coopman
Kate Baert