Nieuws

Sportoa­se Dui­nen­wa­ter past ope­nings­uren aan om stij­gen­de kos­ten te drukken

2023-04-12 00:00:00 - Sportoase Duinenwater past openingsuren aan om stijgende kosten te drukken

Sportoase Duinenwater in Knokke-Heist past zijn openingsuren aan om de stijgende energiekosten en personeelsuitgaven onder controle te houden. Zo hoeven ze de extra kosten niet door te rekenen aan de bezoekers.

Concreet zal vanaf maandag 17 april, enkel het recreatieve gedeelte, op 4 van de 5 weekdagen openen van 16 tot 21 uur en op woensdag van 13 tot 21 uur. Tijdens de weekends blijft het recreatieve gedeelte wel beschikbaar van 8 tot 18 uur, op vakantiedagen van 8 tot 22 uur.

Keuzes maken

Meer dan 90 procent van de bezoekers gebruikt het recreatieve gedeelte in de latere namiddag, ’s avonds, op woensdagen en weekenddagen. Daarom gaat het recreatieve gedeelte (recreatiebad, wellness, glijbanen & peuter- en kleuterzone) op weekdagen later open. Tijdens weekends en vakantiedagen blijven de openingsuren van het recreatieve gedeelte dezelfde.

"De energie- en personeelskost zijn twee grote kosten. Die blijven stijgen, waardoor we keuzes moeten maken, zodat we alle activiteiten en dienstverlening kunnen blijven aanbieden op dagelijkse basis”, vertelt algemeen directeur van Groep Sportoase Michaël Schouwaerts.

Tijdelijke maatregel

Ook neemt de groep structurele initiatieven naar energieverbruik en duurzame energieopwekking. Daarnaast onderhandelen ze verder met energieleveranciers om de energietarieven te optimaliseren.

Bovendien gaat het om een tijdelijke maatregel waarbij Sportoase om de drie maanden evalueert. "Als de energiemarkt opnieuw stabiliseert kunnen we het aanbod opnieuw verbreden”, zegt Michaël Schouwaerts.

De redactie