Nieuws

Spoor­weg­over­weg in Diks­mui­de afge­slo­ten tot 14 juni, geen trein­ver­keer moge­lijk in het weekend

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De spoorwegoverweg in Diksmuide is vanaf gisterenavond tot vrijdag 14 juni volledig afgesloten. Dat gebeurt in het kader van onderhoudswerken. Er wordt ook een nieuwe fiets- en wandeltunnel geplaatst onder de sporen. 

De onderhoudswerken aan de spoorwegoverweg in de Esenweg zullen een week duren. Op vrijdag 14 juni gaat de overweg om 16 uur terug open. Op zaterdag 8 en zondag 9 juni is er geen treinverkeer mogelijk omdat de nieuwe fiets- en wandeltunnel dan onder de sporen wordt geplaatst. 

Infrabel en het Agentschap Wegen en Verkeer maken werk van de vernieuwing van de spooroverweg in de Esenweg. Er is een omleiding voorzien via de Eikhofstraat. Voetgangers kunnen wel door via de bestaande tunnel onder de spoorwegen en fietsers kunnen de Esenweg vermijden via de Tuinwijk.

Ook de bussen van De Lijn volgen een tijdelijke omleiding. Je kan de aangepaste dienstregeling vinden op de website of de app van De Lijn. 

Vervangbussen

Op zaterdag 8 en zondag 9 juni is er geen treinverkeer mogelijk in Diksmuide. De nieuwe fiets- en wandeltunnel wordt dan geplaatst onder de sporen. De NMBS voorziet vervangbussen tussen De Panne en Lichtervelde (en omgekeerd). Je vindt alle info in de reisplanner van NMBS op hun website of de app.

Sander Van Nieuwenhuyse
Thibaut Desmarets