Sluiting dreigt voor stelplaats Diksmuide, maar dat is tegen de zin van het stadsbestuur
Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.
Het Diksmuidse stadsbestuur protesteert bij Vlaams minister van Openbaar Vervoer Lydia Peeters tegen de sluiting van de stelplaats van De Lijn. Vanmiddag was er overleg met het personeel. Door de sluiting moeten 44 buschauffeurs elders in de provincie aan de slag.
De burgemeester en de schepen vernamen de sluiting van de stelplaats van De Lijn via de pers. Dat er vooraf geen overleg was, betreuren ze.
"Het is wellicht in eerste instantie een beslissing van het management van De Lijn maar ik kan mij niet inbeelden dat dit zonder enig overleg met de raad van bestuur en de bevoegde minister gaat."
Met de tram leren rijden
De sluiting heeft ook grote gevolgen voor de 44 buschauffeurs van de stelplaats zoals verdere verplaatsingen van en naar hun werk. En ook het opnemen en plannen van vakanties op de nieuwe werkplek kan een probleem zijn. Al kunnen er nog andere gevolgen opduiken ook.
"Als men natuurlijk richting kust moet, is er een regel die zegt dat wanneer men aan de kust komt rijden, men ook moet met de tram leren rijden."
Diksmuide wil stelplaats behouden
Diksmuide wil De Lijn daarom overtuigen om de stelplaats te behouden. “Een aantal lijnen verschuiven. Dat betekent voor Diksmuide dat de lijn Ieper-Diksmuide opgewaardeerd wordt. Maar het kan niet de bedoeling zijn dat de chauffeurs heel wat verder moeten gaan werken om uiteindelijk dezelfde job te doen”, klinkt het bij het stadsbestuur.
Naast Diksmuide moeten ook de stelplaatsen in Geluwe en Zwevezele dicht, met alles samen 76 chauffeurs. Nu zijn er nog 9 stelplaatsen in onze provincie.