Nieuws

Slecht weer lag wel­licht aan de basis van dode­lijk onge­val in Zeebrugge

2016-02-06 00:00:00 - Politie Kortrijk controleert overlastgevoelige plaatsen

De slechte weersomstandigheden speelden wellicht een rol in het dodelijk verkeersongeval van zondagmiddag in Zeebrugge. Dat zegt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. De toestand van een passagier van 22 is nog steeds kritiek.

Het ongeval gebeurde zondagmiddag kort na de middag op de Isabellalaan in Zeebrugge. Op een bepaald moment verloor een man van 29 uit Landen de controle over het stuur. De wagen slingerde van de ene naar de andere kant van de weg en botste daarna tegen een vrachtwagen. Voor de bestuurder kwam alle hulp te laat. Zijn passagier werd met ernstige verwondingen overgebracht naar het AZ Sint-Jan.

De toestand van de 22-jarige man uit Bornem is nog steeds kritiek.

Politielint
Nieuws

29-jarige man sterft bij auto-ongeval in Zeebrugge

Het Brugse parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden van de crash te onderzoeken. Uit de eerste vaststellingen van de deskundige is gebleken dat de slechte weersomstandigheden en aquaplaning wellicht een rol speelden, in combinatie met een onaangepaste snelheid. "Het deskundig onderzoek naar de precieze omstandigheden van het ongeval loopt nog volop en moet meer duiding geven", klinkt het.

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse
Belga