Nieuws

Slacht­of­fers water­over­last kun­nen nog niet naar huis

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Slachtoffers van de wateroverlast in de Westhoek kunnen na twee weken nog niet naar huis terugkeren. De getroffenen staan voor een aanzienlijke opkuis en moeten mogelijk nog weken wachten voor ze weer in hun eigen bed slapen.

Enkel met tractors raakt de brandweer bij de eilandhuizen in de Westhoek. Het waterpeil is in Fintele al 70 centimeter gedaald maar dat moet nog verder zakken. Er valt daarvoor best geen regen meer maar maandag geven de voorspellingen opnieuw neerslag aan. "Bij drie of vier geïsoleerde woningen is de weg ernaartoe niet meer bereikbaar", duidt eerste schepen van Lo-Reninge Johan Matthys.

Werk van lange adem

Geert haalde zondag extra kleren thuis, maar kan er nog steeds niet opnieuw intrekken. "Het opkuiswerk gaat nu beginnen", vertelt hij. Maandag passeert de inspectie om de elektriciteit na te kijken. Hij doet ook nog een oproep aan wie wat brandhout zou kunnen missen. Zijn voorraad ging verloren door het water. Ook een ander huis is een eiland geworden maar de bewoner wil niet geëvacueerd worden.

Stefaan Six
Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Robbe Wets