Nieuws

Sea Life Blan­ken­ber­ge laat elf­de zee­hond­je vrij

Zeehond

Sea Life Blankenberge heeft opnieuw een zeehondje vrijgelaten in de Noordzee. Het dier was gewond aangespoeld en kon vier maanden aansterken in het zeehondenopvangcentrum. Milou werd vandaag vrijgelaten op het strand van Blankenberge.

Begin september werd de vrouwelijke zeehond gevonden in Oostende. Het dier had een open botbreuk en haar flipper was geïnfecteerd. Ze had ook enkele wonden aan de andere flipper en maakte koorts. Het team van Sea Life Blankenberge nam het dier mee ter verzorging.

"Door de open botbreuk werd er chirurgisch een stukje bot verwijderd. Die wonde is vrij snel en mooi dichtgegroeid. Van de adoptieouders kreeg het dier de naam 'Milou'. Ze is ongeveer 4 à 5 maand oud en weegt ook al 38 kilogram. Ze is helemaal klaar voor een vrij leven in de Noordzee", zegt hoofddierenverzorger Jonathan Meul.

"Hou je hond aan de leiband"

Met de winter voor de boeg, start het pupseizoen voor de grijze zeehonden. Daarom geeft Sea Life nog enkele tips mee. "Als je een zeehond of pup ziet op het strand is het belangrijk om afstand te nemen en honden aan de leiband te houden. Als het lijkt te gaan om een zieke zeehond in nood, gelieve dan het team van Sea Life Blankenberge te verwittigen via WhatsApp op +32 477 345 890."

Milou is al het elfde zeehondje dat werd opgevangen en weer werd vrijgelaten. Op 12 april werden ook Nala en Frances uitgewuifd.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere