Nieuws

Scouts­fes­ti­val Par­si­dan­ce brengt voor­proef­je van festivalzomer

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Parsidance in Rumbeke is het eerste openluchtfestival in onze provincie. En na een te lange winter blijkt dat veel jongeren nood hebben aan een avondje ‘alle remmen los’. Op 3 podia worden heel verschillende muziekgenres: populair, dixieland en hard techno. Met 4500 bezoekers was Parsidance gisteren uitverkocht.

Het is dan nog wel geen zomer, maar Parsidance in Rumbeke komt naar buiten als het eerste zomerfestival in de provincie. En niet alleen dat maakt van Parsidance een buitenbeentje in het festivallandschap. Het evenement wordt georganiseerd, gerund, opgebouwd en afgebroken door de scouts.

De Bunker

Op de drie podia komen verschillende muziekgenres aan bod: populair, dixieland en hard techno in de Bunker. In 18 uur was het festival uitverkocht voor de zaterdag voor 4500 man. Mensen hebben duidelijk terug zin om te feesten.

Zeker in de Bunker zijn mensen die echt voor techno komen. Daar zijn dan ook heel goede namen voorzien. Zowel gisteren als vandaag zijn dat topnamen in België die techno muziek komen draaien.

Stefaan Six
Jonas Debrouwere