Nieuws

Scho­lie­ren leren geva­ren van de zee kennen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Zwemmen in zee kan gevaarlijk zijn, zeker voor jongeren die zich niet bewust zijn van de risico's. Elke zomer komen badgasten in de problemen. Schoolkinderen uit Oostende konden vandaag de gevaren van de zee aan den lijve ondervinden. Eerder kregen ze op school theorielessen over de wind, stroming en golven. Op die manier wil het stadsbestuur de kinderen behoeden voor ernstige ongelukken.

Bart Plasschaert, schepen van Sport: “De laatste jaren is er heel wat te doen rond verdrinkingen van kinderen die eigenlijk niet voldoende de gevaren van de zee kennen. In Oostende kan iedere jongere wel zwemmen, maar ze hebben alleen leren zwemmen in een zwembad. Het is de bedoeling om hen nu in zee een activiteit te laten doen, en we doen dat met golfsurfen en rafting, om te tonen wat de gevaren van de zee juist zijn.

" In Oostende kan iedere jongere wel zwemmen, maar ze hebben alleen leren zwemmen in een zwembad."

Met de theorie, die ze eerder al op school kregen, zit het alvast goed. Levy Meyer, hoofdredder Oostende: “We hebben gemerkt, bij de introductie, dat de kennis die we overgebracht hebben in de theorie, dat die echt blijft plakken bij de kinderen.”

Mooie vuurdoop

Na een korte briefing mogen de leerlingen uiteindelijk de zee op, en die is vandaag vrij ruw. Bart Plasschaert, schepen van Sport: “De zee is niet altijd hetzelfde, en vandaag hebben we een vrij sterke stroming. De wind die in dezelfde richting als de stroming zit, en ook nog grote golven. Dus het is direct een mooie vuurdoop voor die kinderen. Ik denk dat ze, als ze van het water komen, direct gaan weten wat die gevaren van de zee nu juist zijn.”

Gevaren1
Gevaren2
Celien Tanghe