Nieuws

San­dy Kelem­ba dingt met kort­film­de­buut mee naar prijs op FFO

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De 18-jarige regisseur Sandy Kelemba uit Kortrijk haalde met haar eerste kortfilm een nominatie binnen op het filmfestival van Oostende. Zaterdagavond weet ze of ze ook de laureaat wordt. Kelemba nam de film volledig op in Kortrijk.

The Reject neemt de kijker mee in de wereld van een Vlaams meisje met afrohaar en toont hoe ze naar haarzelf kijkt en omgaat met afwijzing. In de Grote Post in Oostende maakte de film zaterdagnamiddag tussen de andere nominaties zijn première. Kelemba stond er niet alleen voor tijdens de productie van de kortfilm. Documentairemaker Camille Ghekiere, die zelf twee jaar geleden een eigen première meemaakte in Oostende, begeleidde Kelemba.

Kortrijkse première in maart

Zondag kan het grote publiek The Reject bekijken om kwart voor vijf in de Kinepolis in Oostende. Op 3 maart mag Kelemba haar werk eindelijk tonen aan het thuispubliek in de Budascoop in Kortrijk. Productiehuis Het Huys stak de kortfilm mee in elkaar. Het Oostendse Fonds Strandschelp van de Koning Boudewijnstichting financierde mee het werk van Kelemba.

Stefaan Six
Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere