Nieuws

Roe­se­la­re krijgt uit­kijk­to­ren van 25 meter hoog

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Roeselare krijgt er een nieuwe toeristische trekpleister bij: een uitkijktoren met zicht op de stad, vanop 25 meter hoogte.

Het uitkijkpunt komt in een oude graansilo aan de Kop van de Vaart. Dat gebouw is erkend als beschermd monument en krijgt een restauratiebeurt. Op het gelijkvloers en de eerste verdieping komt een exporuimte over het  industrieel havenerfgoed. Bovenop het gebouw zal je een mooi zicht krijgen op de haven en de stad Roeselare. Het uitkijkpunt zal deel uitmaken van Horizon 2025 van de provincie, een netwerk van nu al 16 uitkijkpunten.

“Meer dan ooit is recreatie in eigen streek belangrijk. We kiezen er dan ook resoluut voor om intensief verder te timmeren aan het verhaal van Horizon 2025. "

Sabien Lahaye-Battheu, gedeputeerde voor toerisme

Schepen Matthijs Samyn: “We willen het toeristisch profiel van onze stad  versterken door het ontwikkelen van extra permanente toeristische producten. We waren al even op zoek naar een opportuniteit om een extra uitkijkpunt te realiseren. Bij het project aan de Trakelweg komen veel zaken samen: een uitzicht op onze stad en in het bijzonder op Krottegem, een wijk in volle ontwikkeling, het herbestemmen van een geklasseerd gebouw en de kans om exporuimte te ontwikkelen met de focus op ons industrieel erfgoed. We kijken enorm uit naar de realisatie.”

De redactie