Nieuws

Reno­va­tie Sta­pel­huis Entrepôt Oos­ten­de: mei­boom op top

2023-03-16 00:00:00 - Renovatie Stapelhuis Entrepot Oostende: meiboom op top

In Oostende heeft de renovatie van het Stapelhuis Entrepot het hoogste punt bereikt. Als traditie in de bouwsector planten Haven Oostende en Artes Group daarom een meiboom op het gebouw.

Stapelhuis Entrepot is dit jaar de thuisbasis van nieuwe bedrijven die zullen meebouwen aan de toekomst van Haven Oostende. Daarbij zetten ze vooral in op groei en tewerkstelling binnen verschillende sectoren zoals de visserij. De voornaamste prioriteiten zijn veiligheid, gezondheid en milieu.

Zicht op haven

In november 2021 begon de renovatie van het Stapelhuis. De bovenste verdieping krijgt een volledig nieuwe inrichting met onder meer een seminarieruimte met zicht op de havengeul.

De renovatie moet vooral nieuwe bedrijven aantrekken. "Het zal de werkgelegenheid in de Oostendse regio een enorme boost geven. De ruimtes langs het water zijn geschikt voor bedrijven met watergebonden activiteiten", aldus voorzitter van Haven Oostende Charlotte Verkeyn.

De oplevering is voorzien voor oktober. De ruwbouw van de bedrijfsruimtes worden in een modern jasje gestoken zodat de bedrijven die er zich vestigen hun eigen indeling kunnen bepalen.

De redactie