Nieuws

Pro­vin­ci­aal Hof in Brug­ge her­o­pent na gron­di­ge renovatie

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het Provinciaal Hof op de Markt van Brugge opent morgen de deuren voor het grote publiek. Het gebouw is grondig gerenoveerd. De restauratiewerken namen drie jaar tijd in beslag.

De provincie wilde van het Provinciaal Hof een open huis maken dat toegankelijk was voor een breed publiek. Het gebouw is meer dan 125 jaar oud. Daarom werd het eind 2020 gerenoveerd. Eerst werd de buitengevel aangepakt, daarna startten de werken aan de binnenkant van het gebouw. Daarbij is vooral rekening gehouden met duurzaamheid en toegankelijkheid. In totaal werd er 14 miljoen euro geïnvesteerd in de renovatie.

Congressen en tentoonstellingen

Nu het gebouw is vernieuwd, kunnen bezoekers er gratis en vrij binnen- en buiten lopen tijdens de openingsuren. Vanaf midden september kunnen de vernieuwde zalen van het Provinciaal Hof ook worden afgehuurd voor congressen. Verder zullen er ook verschillende tentoonstellingen plaatsvinden.

Provinciaal hof 1
Provinciaal hof 2
Provinciaal hof 3
Provinciaal hof 4
Provinciaal hof 5

Tiendaags festival

Het Provinciaal Hof wordt geopend met het tiendaagse festival 'Over Morgen'. Daarbij denkt curator Wim Opbrouck na over hoe er geleefd zal worden in 2050. Tijdens het festival vinden er lezingen plaats van onder meer Koen Vanmechelen en Piet Goddaer. Rapster Coely brengt een voorstelling in de Stadsschouwburg en Opbrouck zelf brengt verschillende gasten samen in zijn zaalshow 'J'aime la vie'. Er zijn ook verschillende tentoonstellingen.

Na het festival zal het Provinciaal Hof elke dag, behalve op dinsdag, open zijn tussen 10 uur en 18.30 uur.

De redactie