Nieuws

Pro­vin­ci­aal Hof Brug­ge her­o­pent na reno­va­tie met tien­daags fes­ti­val van de toekomst

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Na een grondige renovatie heropent het Provinciaal Hof op de Markt van Brugge op 18 april weer de deuren. Dat gebeurt met het festival 'Over Morgen. Hoe leven in 2050?'. Tijdens dat festival buigt curator Wim Opbrouck zich over de manier waarop we zullen leven in 2050.

Het festival bestaat uit lezingen, optredens en voorstellingen van verschillende wetenschappers, kunstenaars en artiesten. Onder meer rapper Coely, muzikant Piet Goddaer, wetenschapper Thomas Hertog en kunstenaar Dries Depoorter komen langs.

Curator Wim Opbrouck brengt tijdens het festival zelf driemaal de voorstelling 'J'aime la Vie'. Daarin brengt hij artiesten, kunstenaars en wetenschappers samen voor gesprekken. Onder meer Johannes is zijn Naam, Hetty Helsmoortel, Geertrui Mieke De Ketelaere en Dalilla Hermans zijn van de partij.

Vrij rondlopen

Op vrijdag 26 april staat een optreden gepland van Dionysos Now!, het polyfonie ensemble van Tore Tom Denys, en Tsar B. Ze brengen de hymne 'Laus tibi Sacra Rubens', gecomponeerd door de Roeselaarse componist Adriaen Willaert ter ere van de Heilige Bloedkapel in Brugge.

Voor het eerst kunnen bezoekers tijdens het festival vrij rondlopen in het Provinciaal Hof. Daar kunnen ze kennismaken met tentoonstellingen van Dries Depoorter, maar ook van hogeschoolstudenten van Vives en Howest. Voor middelbare scholieren zijn er dan weer workshops en een muziektheatervoorstelling.

Sinds 2020 ondergaat het Provinciaal Hof een grondige restauratie, renovatie en herinrichting. Begin 2022 werden de werken aan de buitenschil van het gebouw afgerond. Nu wordt de laatste hand gelegd aan de interieurrestauratie.

2022-05-23 00:00:00 - Restauratie interieur Provinciaal Hof van start
Nieuws

Restauratie interieur Provinciaal Hof van start

Belga
Ben Storme