Nieuws

Prin­ses Delp­hi­ne geeft work­shop aan tie­ners in Mu-zee-um Oostende

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Prinses Delphine heeft gisteren in Oostende opnieuw een middag kunst gemaakt met kinderen, bij de jongerenwerking van Mu-zee-um. Die bestaat intussen 20 jaar. De prinses maakte ook opnames voor een nieuwe campagne rond mentaal welzijn bij jongeren.

Kunstenares-Prinses Delphine heeft duidelijk een boontje voor Oostende en de jongeren-kunstwerking Mu-zee-um. Ze was daar voor opnames van de grote campagne Warme William rond mentaal welzijn van tieners die ze straks lanceert. Delphine van Saksen-Coburg, kunstenares en prinses van België: "In deze tijden van veel sociale media en heel wat nieuws kan het erg overweldigend zijn voor tieners. Wij willen dat ze zich beter kunnen uitdrukken vooraleer ze iets heel buitensporig doen zoals zichzelf van het leven ontnemen."

En bij prinses Delphine heeft alles inderdaad te maken met expressie. Ze houdt duidelijk van jonge mensen en helpt ze vooral om zich creatief beter en echter te uiten. "Ik heb zelf tieners en ik herinner ook mezelf als tiener. Hoe moeilijk het wel eens was en hoe overweldigend alles is. Ik hou van het idee om hen een klein beetje op weg te helpen."

Twintig kinderen beleefden de sessie mee en zoals opvallend vaak met Delphine werd het een heel warm moment. De beelden zijn straks te zien in een internationale campagne voor tienerwelzijn.

Stefaan Kerger