Nieuws

Pres­ti­gi­eu­ze inter­na­ti­o­na­le prijs voor tv-pro­gram­ma Bestem­ming X’ van West-Vlaam­se creatievelingen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

'Bestemming X' van Geronimo voor VTM heeft maandagavond in London een Gouden Roos in de wacht gesleept, één van de meest prestigieuze prijzen in televisieland. Het programma wordt gemaakt door het productiehuis Geronimo, opgericht door 2 West-Vlamingen Emanuel Vanderjeugd en Jasper Moeyaert.

West-Vlaams talent

'Bestemming X' won in de categorie 'Competition Reality'. Het programma wordt uitgezonden op VTM en wordt gemaakt door het productiehuis Geronimo. Dat heeft zijn kantoor in Antwerpen maar het is opgericht door 2 West-Vlaamse creatievelingen: Emanuel Vanderjeugd en Jasper Moeyaert.

Emanuel Vanderjeugd was ooit nog cameraman bij Focus TV. Hij is de broer van de burgemeester van Staden Francesco Vanderjeugd.

VIDEO: "Niet evident om te maken maar er toch in geslaagd om prijs te winnen": reactie Emanuel Vanderjeugd:

Prestigieuze prijs

Al sinds 1961 zetten de Rose d'Or Awards internationale televisie- en radioprogramma's in de bloemetjes die uitblinken in originaliteit, creativiteit en uitmuntendheid. In het verleden werden onder meer 'De Mol' (2000), 'Benidorm Bastards' (2010) en 'Wat Als?' (2013) al bekroond met de prijs. Meer recent, in 2018, gingen de Een-programma's 'Down the road' en 'Sorry voor Alles' met een Gouden Roos aan de haal.

Andy Debo
Belga