Nieuws

Poli­to­loog niet ver­rast over ont­slag bur­ge­mees­ter Knok­ke-Heist, maar nieu­we lijst star­ten wordt hele klus”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

"Ik denk dat dit het enige was dat hij nog kon doen. Anders kon hij niet meer functioneren binnen het college van burgemeester en schepenen." Politoloog Herwig Reynaert is niet verrast dat burgemeester Piet De Groote van Knokke-Heist ontslag nam. Maar nu nog een nieuwe lijst starten noemt hij ambitieus.

Een nieuwe lijst starten mag dan wel ambitieus zijn, kansloos schat politoloog Herwig Reynaert Piet De Groote niet in. "Ik denk dat hij hoe dan ook nog een zekere aanhang binnen Knokke-Heist zal hebben. Het zal vooral zaak zijn om binnen een klein jaar voldoende valabele kandidaten te vinden om met een zeker gerust gemoed naar de kiezer te kunnen stappen. In ieder geval zal dat een hele klus worden."

Piet De Groote
Nieuws

Ontslagnemend burgemeester Piet De Groote (Knokke-Heist) "Mensen spreken mij aan en steunen mij"

In de periode van Leopold Lippens leek alles zijn normale gang te gaan in de kustgemeente, sinds zijn overlijden bleek de samenhang in zijn partij Gemeentebelangen toch niet zo hecht. De audit wijst ook uit dat in het verleden enkele zaken niet goed verlopen zijn. 

Het overlijden van Lippens bleek voor de partij een keerpunt, zegt Reynaert. "Dan beginnen die interne partijpolitieke tegenstellingen te spelen. Sommigen willen weg van die zogenaamde oude politieke cultuur. En anderen willen een nieuwe weg inslaan. Ik denk dat nu die interne partijpolitieke tegenstellingen volop naar voor komen."

CEO-syndroom

Cathy Coudyser N-VA Knokke-Heist
Nieuws

"Er is nochtans nog veel werk te doen": N-VA Knokke-Heist ongerust over 'politieke chaos'

Politoloog Herwig Reynaert vat het samen met de term 'CEO-syndroom.' "Ze zijn te laat beginnen kijken naar de opvolging. Dat is wel wat genuanceerd: ze schoven langzaam Maxim Willems naar voor maar die overleed in 2014. Maar daarna is dat blijven liggen waardoor de strijd om de opvolging pas nu is losgebarsten.

Wat met zoon Valéry Lippens?

Enige tijd geleden zei hij dat hij het niet zou doen. Natuurlijk kunnen mensen van idee veranderen. Natuurlijk is het duidelijk dat hij bij die open brief mee heeft ondertekend. Dus in die zin is hij actief in de politieke coulissen. Het zal aan hem uit te maken zijn of hij eventueel op het voorplan treedt.

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse