Poli­tie­zo­nes wer­ken samen voor BOB wintercampagne

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vanavond start de jaarlijkse BOB wintercampagne. De politie gaat tot eind januari extra controleren. Voor het eerst gaan agenten van de zones RIHo en MIDOW daarvoor samen op pad. De twee zones fuseren in 2025, maar willen nu al nauw samenwerken. De slogan van deze BOB campagne is: 'wie rijdt, drinkt niet'.

Op de N50 in Ingelmunster staan vanavond al agenten van de zones RIHo en MIDOW voor de eerste alcoholcontrole van de jaarlijkse winterbobcampagne. De zones gaan in 2025 fuseren.

"Wij doen dat nu al samen om de slagkracht te versterken, om meer mensen te onderwerpen aan een alcoholcontrole. We doen dat op het grondgebied van de beide politiezones, op de acht gemeenten van de zone. Het is de bedoeling om zeer regelmatig samen controles te doen", zegt korpschef van PZ Midow Ruben Depaepe.

Whats App Image 2023 12 01 at 17 14 31

Het aantal positieve tests is de voorbije campagnes gedaald. Toch blijkt uit een rondvraag dat een kwart van alle chauffeurs de voorbije maand gereden heeft wanneer die mogelijks te veel had gedronken. "Rond alcohol zien we dat de tendens stagneert. Maar we zien wel de zorgwekkende trend van meer en meer verdovende middelen in combinatie met rijden. Dat kan uiteraard ook niet, vandaar dat we zeker vandaag en de komende weken inzetten op de afname van drugtesten."

De campagne loopt tot en met 29 januari. 

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Ben Storme