Suc­ces­vol­le con­tro­les van Poli­tie­zo­ne VLAS op Wapenstilstand

Politiezone VLAS

Zaterdagnamiddag voerde Politiezone VLAS een controleactie uit tegen overlast en diefstallen in het centrum van Kortrijk. 's Avonds en tijdens de nacht ging dat over in een grote alcoholcontrole in Lendelede en Kuurne. 

Dieventas in beslag genomen

 In totaal werden 27 personen grondig gecontroleerd. 

Twee personen werden tegengehouden omdat ze zich verdacht gedroegen. Ze waren op pad met een dieventas. Dat is een tas die de metaaldetectoren in winkels kan omzeilen. De mannen hadden geen verblijfsdocumenten voor ons land en een van de twee personen kon gelinkt worden aan een eerdere winkeldiefstal. 

Twee andere personen waren in het bezit van cannabis. Daar werd een PV voor opgesteld. Nog een andere persoon stond geseind en werd overgebracht naar het commisariaat. 

15 dagen rijbewijs kwijt en politierechtbank

's Avonds legden in totaal 325 bestuurders een ademtest af verspreid over de Rijksweg in Lendelede en de Ringlaan in Kuurne. Zes bestuurders hadden te veel gedronken. Van drie van hen werd het rijbewijs 3 uur ingehouden en voor 2 andere bestuurders was dat voor 6 uur. Van nog een andere persoon werd het rijbewijs meteen ingetrokken voor 15 dagen. Die persoon zal voor de politierechtbank moeten verschijnen. 


Zoë Delhaye