Nieuws

Poli­tie­voer­tuig aan­ge­re­den tij­dens vast­stel­ling ander ongeval

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Twee inspecteurs van de federale wepolitie hebben een angstaanjagende ervaring gehad vannacht toen hun voertuig werd aangereden op de E403 in Lichtervelde. Het incident vond plaats toen ze net arriveerden om een ander ongeval te onderzoeken. De weg was meer dan vijf uur afgesloten.

Rond half één in de ochtend botsten een BMW en een Mercedes A-klasse richting Brugge. De Mercedes kon veilig aan de kant gezet worden. De BMW belandde op de rechterrijstrook, want die was te zwaar beschadigd aan de voorkant om verder te rijden. De bestuurder is lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging.

Screenshot 2024 05 04 at 09 15 22

Een ziekenwagen en een signalisatievoertuig van de brandweer kwamen ter plaatse om de omgeving veilig te stellen. Een kwartier later kwam de federale wegpolitie. De inspecteurs plaatsten hun auto achter de BMW en activeerden meteen het waarschuwingspaneel op het dak van de wagen om het achteropkomend verkeer te waarschuwen.

Helaas merkte de bestuurder van een bestelwagen de blauwe waarschuwingslichten niet op en botste hij op de wagen van de inspecteurs. Het politievoertuig, een Volvo V90, slingerde weg en de bestelwagen kantelde. De bestuurder raakte lichtgewond en moest ook naar het ziekenhuis voor verzorging. De inspecteurs hadden de wagen net verlaten en bleven dus ongedeerd.

Screenshot 2024 05 04 at 09 14 47

De E403 richting Brugge werd afgesloten, waardoor het verkeer via Torhout een omweg moest maken vanaf Lichtervelde. Het parket stuurde een deskundige ter plaatse om de omstandigheden van de dubbele aanrijding te onderzoeken. Ruim vijf uur later, rond 5.45 uur, werd de snelweg weer geopend.

Siel Vandorpe