Nieuws

Poli­tie Brug­ge ont­kent wil­le­keu­ri­ge arres­ta­ties” na klacht van PAOK

Supporters PAOK

© Belga

De lokale politie van Brugge ontkent dat het willekeurig supporters heeft gearresteerd van de Griekse voetbalploeg PAOK Saloniki. De Griekse ploeg diende daarover klacht in bij de Europese voetbalconfederatie UEFA. Volgens de ploeg hebben de lokale ordediensten hun supporters te hard aangepakt.

Voor de match tussen Club Brugge en PAOK zijn er verschillende Griekse supporters opgepakt door de politie. Volgens PAOK is dat willekeurig gebeurd. De politie ontkent dat. "Dat de Grieken nu zelf een klacht indienen, is bijzonder verrassend. Wij hebben helemaal niet willekeurig supporters met een ticket verhinderd het stadion te betreden", klinkt het bij de lokale politie.

Wel konden sommige supporters met ticket het stadion niet meer binnen. "Dat is volledig op conto van de medesupporters zonder ticket die er alles aan deden om met geweld binnen te dringen in het stadion nog voor de ticketing openging", klinkt het.

Politie Brugge - PAOK
Sport

Sportief op het veld, amok buiten het stadion: PAOK dient klacht in tegen ordediensten na 'blind geweld'

Volgens de politie zijn er daadwerkelijk supporters zonder ticket binnen geraakt, ten nadele van supporters met een ticket.

"gradueel geweld"

De politie zette naar eigen zeggen de sproeiwagen in voor supporters zonder ticket die probeerden binnen te dringen. "We hebben slechts gradueel 'geweld' gebruikt, volledig strategisch onderbouwd. Op een bepaald ogenblik was de druk op ingang Zuid zo groot, waren bijzonder veel mensen aan het duwen en drummen waardoor de situatie met de smalle corridor daar bijzonder gevaarlijk werd voor politiemensen, stewards en alle supporters."

Na inzet van de sproeiwagen zijn er bussen ingezet om supporters zonder ticket terug naar de stad te brengen. "Als de Grieken met al het zwerfvuil en ravage die ze achterlieten op de Markt nu warempel beweren dat ze alleen maar braaf een picknick hielden, dan doet dat toch de wenkbrauwen fronsen. De beelden spreken voor zich", zegt de politie.

Tweet Brugse politie
Belga