Nieuws

Unie­ke inkijk: boe­ken­pro­fes­sor’ Piet Tho­mas (95) toont waan­zin­ni­ge col­lec­tie boe­ken en stelt nieuw­ste telg voor

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Professor Piet Thomas uit Bellegem brengt op zijn 95e nog een nieuw boek uit, waarin hij met veel ironie slechte dichters bespreekt. Zelf heeft hij meer dan 100 boeken geschreven en leeft letterlijk tussen de duizenden boeken. 

Professor en priester Piet Thomas wordt 95 jaar. Hij leeft tussen duizenden boeken, zowat elke vierkante centimeter is bedekt met boeken. Zelf heeft de professor ook meer dan 100 boeken geschreven, waaronder zelfs een scheldwoordenboek. Binnenkort brengt hij zelfs een nieuw boek uit: 'Koekje van Eigen Deeg'. Daarin neemt hij geen blad voor de mond bij de besprekingen van slechte dichters.

"Met een bepaalde ironie citeer ik de slechte uitspraken van dichters en geef daarbij commentaar."

Piet Thomas

Streuvels & De Coninck

Ook de bekende dichter Herman De Coninck kwam met zijn eerste verzen bij Piet aankloppen: “Hij zei dat hij bij mij kwam omdat ik zo streng ben en mensen met hun eigen woorden kan vangen.”

Piet Thomas is een autoriteit als het gaat om het werk van Streuvels. Hij richtte ook het Streuvels Genootschap op. Maar hier, omringd door duizenden boeken, schrijft hij nog elke dag, soms striemende commentaren op het werk van auteurs en dichters.

Professor Thomas

Professor Piet Thomas leeft letterlijk tussen duizenden boeken

Stefaan Six
Celien Tanghe