Nieuws

Per­ron­ver­ho­ging in sta­ti­on Ware­gem uit­ge­steld tot 2032

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In de eerste tien jaar zullen er geen liften komen in het station van Waregem. Dat heeft spoorwegmaatschappij NMBS gisteren bekend gemaakt.

In het station van Waregem is er een roltrap, maar voor rolstoelgebruikers is er helaas geen toegang tot het perron, laat staan tot de trein. Ook de perrons worden niet meteen verhoogd. En dat terwijl Waregem al jaren vragende partij is om het station toegankelijker te maken.

Boze brief

Gemeenteraadslid Anneke woont in Waregem, maar kan onmogelijk met haar rolstoel de trein nemen, omdat er geen liften zijn. "Het absurde van het verhaal is dat ik op 250 meter van het station woon. Ik moet dus de auto nemen om naar het volgende station te gaan om daar te trein te nemen. Hoe absurd kan het zijn."

Volgens Stad Waregem had NMBS beloofd om vorig jaar de aanpassingswerken uit te voeren, maar dat gebeurde niet. Dat Waregem nu ook in de komende tien jaar geen prioriteit krijgt, stoot op veel ongeloof. Vanuit de stad schrijven ze nu een boze brief om aan te klagen dat ze al jaren vragende partij zijn voor een toegankelijk station.

"Anno 2023 onverantwoord"

Ook Burgemeester van Waregem Kurt Vanryckeghem is verontwaardigd. "Ze hebben gisteren aangekondigd dat het niet voor 2032 zal zijn dat Waregem een toegankelijk station heeft. Dat is anno 2023 niet meer te verantwoorden voor mensen met onder meer een beperking of buggy. Het is een schande dat het niet kan in een station waar er meer dan 2.000 mensen per dag op- en afstappen."

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere