Nieuws

Par­tij van bur­ge­mees­ter Meu­le­be­ke en coa­li­tie­part­ner behou­den ver­trou­wen na audit

2023-06-28 00:00:00 - Kogel door kerk: Tielt en Meulebeke fuseren - verwilst_2.jpg

Lijst van de Burgemeester in Meulebeke, de partij van burgemeester Dirk Verwilst, behoudt het vertrouwen in Verwilst na een nieuwe forensische audit. Dat bevestigt de burgemeester zelf na afloop van de gemeenteraad donderdagavond waarin de audit werd besproken. Ook coalitiepartner ZorgSaam blijft de burgemeester steunen.

Donderdag kwam aan het licht dat Audit Vlaanderen een nieuw rapport klaar heeft rond mogelijke belangenvermenging. Daarmee kwam burgemeester Verwilst opnieuw in opspraak. Hij zou aanwezig zijn geweest op besprekingen rond de opmaak van een Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) waarbij zijn eigen gronden betrokken waren. Verwilst nam niet deel aan stemmingen voor de vaststelling van de RUP.

"Weinig tot geen vragen"

Het dossier werd donderdagavond besproken in een besloten zitting van de gemeenteraad. Op de bespreking bleef het volgens de burgemeester zelf opvallend rustig. "Er kwamen weinig tot geen vragen rond mijn onderdeel van de audit. Ik kreeg ook het signaal van mijn partij en van onze coalitiepartner dat zij het vertrouwen in mij behouden en dat zij voor de volle honderd procent achter mij staan", zegt Verwilst.

Omdat er een forensische audit werd uitgevoerd, komt de gemeente automatisch onder verstrengd toezicht te staan. Binnenkort volgt er een bespreking met de gouverneur van West-Vlaanderen omtrent eventuele aanbevelingen.

Belga
Celien Tanghe