Ove­ri­ge gemeen­ten van Midow slui­ten na fusie tus­sen Meu­le­be­ke en Tielt aan bij zone RIHO

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De knoop is doorgehakt: Ingelmunster, Dentergem, Oostrozebeke en Wielsbeke zullen aansluiten bij zone RIHO. Dat is het politiecollege overeengekomen na de fusie tussen Meulebeke en Tielt.

De fusie tussen Tielt en Meulebeke brengt heel wat met zich mee. Zo verlaat Meulebeke zone Midow om aan te sluiten bij politiezone Tielt. Door het vertrek van Meulebeke, is zone Midow te klein om te kunnen bestaan en efficiënt te kunnen werken. De overblijvende gemeenten moeten nu dus ook aansluiting vinden bij een naburige politiezone.

Knoop doorgehakt

Maar welke politiezone dat moest worden, bleef lange tijd een bron van onenigheid. Wielsbeke en Oostrozebeke verkozen zone Mira, terwijl Ingelmunster en Dentergem een voorkeur hadden voor zone RIHO. Die knoop is nu definitief doorgehakt. Ingelmunster, Dentergem, Oostrozebeke en Wielsbeke sluiten aan bij politiezone RIHO. Dat werd bekend gemaakt op de politieraad van maandagavond in Dentergem.

Zo'n 100-tal personeelsleden van zone Midow waren op de vergadering aanwezig en vernamen daar het nieuws. Tegen 1 januari 2025 moet de fusie helemaal rond zijn. Ook Meulebeke moet tegen dat moment helemaal aangesloten zijn bij zone Tielt. 

Na de fusie zal politiezone RIHO zeven steden en gemeentes bestrijken: Roeselare, Izegem, Hooglede, Ingelmunster, Dentergem, Oostrozebeke en Wielsbeke. 

Politiezone Midow
Stefaan Six
Celien Tanghe