Fusie­plan­nen poli­tie: regio Tielt ver­baasd over fusie­ge­sprek­ken tus­sen RIHO en MIDOW

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De politie Regio Tielt reageert verbaasd op de aangekondigde fusie tussen politiezones RIHO en MIDOW. Tegen 2030 zou het de bedoeling zijn dat de 19 politiezones in West-Vlaanderen herleid worden naar 4, gelijkaardig aan de hulpverleningsdiensten.

Bij RIHO, met Roeselare, Izegem en Hooglede en MIDOW (Meulebeke, Ingelmunster, Dentergem, Oostrozebeke en Wielsbeke), zou de politiezone Regio Tielt kunnen aansluiten. Maar die reageert nu dat ze voorlopig niet van plan is om te fusioneren.

"Het politiecollege betreurt via de media te vernemen dat ook wij in de toekomst mogelijks zouden kunnen aansluiten bij deze aangekondigde fusie. Indien daartoe plannen of ideeën zouden bestaan, lijkt het vanzelfsprekend dat de besturen van de betrokken politiezones dit in alle transparantie met elkaar aftoetsen en bespreken", klinkt het.

Verder samenwerken

Wel werkt Politiezone Regio Tielt al nauwer samen met politiezone Het Houtsche, al was er daar begin dit jaar nog geen sprake van een fusie. "De PZ Regio Tielt blijft open staan voor samenwerking, indien dit gebeurt in een sfeer van openheid en op basis van gelijkheid."

Pz Regio Tielt wil verder investeren in middelen en mensen, zoals het nieuwbouwkantoor in Wingene-Zwevezele, klinkt het.

Lees meer:

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere