Nieuws

Oud zwem­bad Wevel­gem onder de sloophamer

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Wevelgem is de sloop begonnen van het oude zwembad. Dat staat al een tijdje leeg, sinds de opening van het nieuwe zwembad even verderop.

De kraan ging vanmorgen in het gebouw, waar vijftig jaar lang zowat elke Wevelgemnaar heeft leren zwemmen. Het bad stond al even leeg want ondertussen is het nieuwe zwembad open. 

"Met de sloop verdwijnt een stukje geschiedenis van Wevelgem," zegt burgemeester Jan Seynhaeve. "Net geen 50 jaar geleden was er hier de plechtige inhuldiging van een nieuw zwembad voor Wevelgem. Een halve eeuw later moeten we vaststellen, dat het z’n tijd heeft gehad".

Geen nieuw gebouw

Het verdwijnen van het oude zwembad maakt deel uit van het masterplan voor Wevelgem, om meer open ruimte te creëren, een groene ontmoetingsplaats. De sporthal blijft wel nog staan, maar op de plaats van het oude zwembad komt dus geen nieuwbouw.


"We hebben weinig open ruimte in Wevelgem, op het park na, maar we willen dat fundamenteel anders."

Jan Seynhaeve, burgemeester Wevelgem

"Als de kuip is opgevuld van het zwembad, wordt alles genivelleerd, ingezaaid. Het zal vooral een groene ruimte zijn, wat speelmogelijkheden en een waterpartij. Het moet vooral een plek in het centrum zijn waar het aangenaam toeven is."

Whats App Image 2023 10 26 at 09 10 27

Tegen juni volgend jaar moeten de werken afgerond zijn. De afbraak en de herinrichting kosten alles samen zo’n 600.000 euro.

Davy Vercamer
Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse