Nieuws

Opnieuw BK gar­naal­pel­len deze zomer in Oostduinkerke

2023-05-08 00:00:00 - Opnieuw BK garnaalpellen deze zomer in Oostduinkerke

De Koninklijke Orde van de Paardevisser heeft de tweede editie van het Belgisch Kampioenschap Garnaalpellen voorgesteld. Dat vindt plaats op 25 juni in Oostduinkerke.

Het Belgisch Kampioenschap Garnaalpellen vond vorig jaar voor de eerste keer plaats met tachtig deelnemers. Dit jaar organiseert de Orde van de Paardevisser het kampioenschap voor een tweede keer in Oostduinkerke. "Deze keer nemen er zeker 100 garnaalpellers deel", zegt voorzitter Marc Sirjacobs.

Tijdens de voorstelling van het BK in Hotelschool Ter Duinen in Koksijde kregen leerlingen van de eerste graad Horeca & Voeding de techniek van het garnaalpellen aangeleerd door enkele leden van de Orde van de Paardevissers. Leerlingen van het zevende jaar Wereldgastronomie maakten met de gepelde garnalen enkele gerechten klaar, waaronder garnaalkroketten.

Nieuwe ordeleden

Vandaag worden ook vier personen opgenomen als Ordelid vanwege hun verdienste binnen de gastronomie. Voorzitter Marc Sirjacobs zal Frans Saint Germain (Chef Salons Saint German), Peter Verbeke (directeur Hotelschool Ter Duinen), Dries Cloet en Bart Denys (beide chef-kok en leerkracht) uitroepen tot leden van de Orde van de Paardevisser.

Het BK Garnaalpellen vindt plaats op zondag 25 juni in Oostduinkerke. De eerste editie werd gewonnen door Nadine Deetens. Deelnemers moeten zo veel mogelijk garnalen pellen in tien minuten tijd. Bekijk ook: WK Garnaalpellen: TOP 3 volledig West-Vlaams

Belga