Nieuws

Ope­ra Bal­let Vlaan­de­ren trapt Decem­ber Dan­ce af met aty­pi­sche voorstelling

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Vanavond gaat in Brugge de zestiende editie van start van December Dance, dé hoogmis van de dans. Op de affiche staan klinkende namen uit binnen- en buitenland en ook beloftevolle Belgische makers.

December Dance is een samenwerking tussen het Concertgebouw, het Cultuurcentrum en Kunstencentrum Kaap. Het thema dit jaar is meerstemmigheid en dat komt ook tot uiting in de openingsvoorstelling. De dansers van Opera Ballet Vlaanderen mogen December Dance openen en dat zullen ze op een atypische manier doen. 

"Beide stukken vinden hun roots in klassiek ballet, al zal je dat niet meteen denken als je er naar kijkt. In het ene stuk dansen we op pointes, in het andere stuk dansen we op technomuziek. Het wordt een heel boeiend contrast", vertelt Kirsten Wicklund van Opera Ballet Vlaanderen. 

Jong talent

Het programma biedt de komende elf dagen trouwens ook een mix tussen bekende, internationale namen en jong talent van eigen bodem. Zo brengt Bruggeling Michiel Vandevelde zijn versie van het iconische werk Le Sacre du Printemps. De Belgische première is volgende week woensdag.

Michiel is iemand die graag de grenzen opzoekt en de dingen laat schuren. Hij heeft deze klassieker bijvoorbeeld terugebracht naar een duet. Het kan wel wat provocerend worden, maar heel spannend."

Sigrid Janssens, artistiek coördinator Dans in Brugge

December Dance start vanavond en loopt nog tot volgende week zondag.

December Dance
Nathalie Dewulf
Celien Tanghe