Nieuws

Oos­ten­de wil jeugd lok­ken met vir­tu­e­le stads­zoek­tocht via Roblox

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Sinds vandaag kan je een virtuele stadszoektocht in Oostende spelen via Roblox. Dat is een online spelplatform dat heel populair is bij jongeren. Met ‘De Gouden Garnaal’ wil de Stad aan Zee jongeren op sleeptouw nemen in de wereld van de Oostendse visserij en de Noordzeegarnaal in het bijzonder.

De Gouden Garnaal. Dat is de naam van het Roblox-spel waar Toerisme Oostende mee uitpakt. Alles draait rond een fictief visserschip dat in Oostende voor anker ligt.

“Spelers moeten zelf aan de slag. Ze moeten bijvoorbeeld zelf vissen. Door meer vis uit de Noordzee te halen, kunnen ze hogere levels bereiken.”

Mathias Van Dosselaer, VR-creatiebureau Yondr

Jongeren ook in het echt naar Oostende lokken

Oostende is wellicht de eerste stad in ons land die uitpakt met een virtueel spel in de Roblox-omgeving. Het doel is de stad hip te maken bij jongeren en ze ook in het echt naar Oostende te lokken. “We willen jongeren aansporen om die wandeling te komen doen”, vertelt Pieter Hens van Toerisme Oostende. Ook burgemeester Bart Tommelein is blij dat Oostende de innovatieve toer op gaat.

"We richten ons niet alleen op het oudere publiek, wat heel belangrijk is. Maar ook op het jongere publiek en Roblox zal daarbij helpen."

Bart Tommelein, burgemeester Oostende

Het Gouden Garnaal-spel is vanaf eind oktober beschikbaar in de verschillende playstores. Je kan het spelen op je smartphone, tablet of computer.

Lorenzo Dejonghe
Celien Tanghe