Nieuws

Ook VDL, met ves­ti­ging in Roe­se­la­re, wil Van Hool overnemen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

VDL, dat ook een productievestiging heeft in Roeselare, het vroegere Jonckheere, is één van de partijen die geïnteresseerd is om busbouwer Van Hool over te nemen. 

VDL zou dat samen doen met een andere voorlopig onbekende partner. De andere kandidaat is de Dumarey Group, van de West-Vlaamse ondernemer Guido Dumarey.

Busbouwer Van Hool in Koningshooikt (Lier) maakte maandagavond bekend dat het aangekondigde herstelplan niet zal worden gerealiseerd, aangezien er nog steeds geen oplossing is voor het erfrechtelijke geschil dat de aandeelhouders en familie Van Hool verdeelt. Het bedrijf stevent nu af op een faillissement aan het einde van de maand. Er lopen wel gesprekken met drie kandidaat-overnemers (waarvan er twee samenwerken) die voor een (gedeeltelijke) doorstart zouden kunnen zorgen.

Guido Dumarey - Foto: Belga
Nieuws

Eerst faillissement en dan 1.800 jobs houden: zo wil West-Vlaams ondernemer Guido Dumarey busbouwer Van Hool redden

West-Vlaamse link

VDL werkt daarvoor dus samen met een andere partner, van wie crisismanager Marc Zwaaneveld de naam niet mag bekend maken. Guido Dumarey is de andere kandidaat. In beide scenario’s zou er voor Van Hool een link komen met West-Vlaanderen.

Belga
Ben Storme