Nieuws

Ook over­ne­mer voor Del­hai­ze Blankenberge

Delhaize 1

De directie van Delhaize heeft nieuwe winkels aangekondigd die zullen overgaan naar zelfstandige uitbaters. Een ervan is de Delhaize in Blankenberge. Zoals geweten zullen alle 128 winkels van Delhaize in eigen beheer een zelfstandige uitbater krijgen.

Het gaat deze keer om negentien winkels, wat de teller op 51 van de 128 winkels brengt. Negen van de negentien overnemers hebben al een of meerdere Delhaize-winkels, vijf overnemers zijn voormalige medewerkers van de supermarktketen en vijf zijn nieuw.

Volgens Delhaize loopt "de gespreide overnameplanning zoals voorzien".

Vier West-Vlaamse winkels

Naast de Delhaize in Blankenberge, werd ook al duidelijk dat de winkels in Izegem, Knokke en Ieper in de loop van oktober en november worden overgenomen door zelfstandige uitbaters.

2023-08-07 00:00:00 - Overnemer gevonden voor drie West-Vlaamse Delhaizes
Nieuws

Overnemer gevonden voor drie West-Vlaamse Delhaizes

Wat houdt dat in voor jou?

Als klant zal je van die overname in principe weinig merken, de winkels blijven gewoon open. Dat staat in contrast met de stakingen toen bekend raakte dat Delhaize de winkels uit handen wilde geven.

Delhaize verzekert dat alle medewerkers er kunnen blijven werken aan dezelfde loon- en arbeidsvoorwaarden. Ze krijgen ook een transitiepremie van minstens 1.500 euro.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Belga