Nieuws
 | update 

Ook na ver­huis van lucht­macht, blijft defen­sie aan­we­zig in Koksij­de door inter­na­ti­o­na­le gebeurtenissen”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

De luchtmachtbasis van Koksijde zal na de zomer van 2027, wanneer de Search and rescue helikopters naar Oostende verhuisd zijn, minstens deels oefenterrein worden voor de landstrijdkrachten. Dat heeft minister van Defensie Dedonder vandaag gezegd in de commissie landsverdediging. De gemeente Koksijde had hier niet op gerekend. 

De verhuizing van de Search & Rescue helikopters naar Oostende blijft, bevestigt Minister van Defensie Dedonder in de commissie. Die is gepland in de zomer van 2027. Verrassend klinkt het dat er ook daarna militaire activiteit blijft op Koksijde. 

"Door de snel veranderende geopolitieke situatie en de impact hiervan op de Belgische defensie zijn het behoud en de uitbreiding van oefengebied absoluut noodzakelijk om een antwoord te bieden op evoluerende behoeften", licht minister van Defensie Ludivine Dedonder toe. 

2019-04-23 00:00:00 - Reddingsheli’s verhuizen van Koksijde naar Oostende
Nieuws

Reddingsheli’s verhuizen van Koksijde naar Oostende

"Waar is het respect naartoe?"

Burgemeester Marc Vanden Bussche wilde na het vertrek van de heli's hier het project 'De Nieuwe basis' realiseren. Met ruimte voor economie en wonen, maar ook landbouw, natuur en recreatie. Er loopt al een lang overlegtraject met defensie over de reconversie van de site, maar desondanks moest Vanden Bussche het nieuws in de media vernemen. "Dit is het eerste wat ik er officieel over hoor. Waar is het respect naartoe als we nieuws over zo’n belangrijk dossier, waar we trouwens al tien jaar mee bezig zijn, via de media moeten vernemen?”

2021-10-25 00:00:00 - Nu Defensie vertrek officieel bevestigt: Koksijde wil site luchtmachtbasis snel herontwikkelen
Nieuws

Nu Defensie vertrek officieel bevestigt: Koksijde wil site luchtmachtbasis snel herontwikkelen

Hoe de nieuwe plannen van defensie te rijmen vallen met de nieuwe invulling die Koksijde klaar had voor het terrein, wil de minister bekijken samen met de gemeente en de provincie.

Bart Coopman
Nathalie Dewulf
Celien Tanghe