Nieuws

Nog week lang hin­der na trein­on­ge­val in Ardooie

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Er zal vermoedelijk pas na komend weekend opnieuw treinverkeer mogelijk zijn in Ardooie na het treinongeval van dinsdagnamiddag. Dat meldt spoornetbeheerder Infrabel. De schade aan de spoorinfrastructuur is groot en strekt zich uit over een afstand van 500 meter.

Ondertussen is duidelijk dat de aangereden vrachtwagen stilstond op de overweg, vermoedelijk vanwege een panne. De bestuurder kon op tijd door omstaanders uit zijn cabine worden gehaald. Een aanrijding tussen een passagierstrein en de vrachtwagen kon niet worden vermeden. Bij het ongeval ontspoorden de eerste twee rijtuigen van de trein. Ze zijn niet gekanteld.

De schade aan de spoorinfrastructuur is enorm. "De schade strekt zich uit over een afstand van 500 meter. Onder meer dwarsliggers, kabels voor seingeving en de bovenleiding zijn beschadigd. Er werd ook een bovenleidingspaal geraakt", klinkt het bij Infrabel. Ook een elektriciteitscabine die de overweg aanstuurt, is vernield. Technische ploegen zijn ter plaatse om de schade te herstellen. Vermoedelijk kan het treinverkeer er pas maandag hervatten.

 

2022-12-21 00:00:00 - Nog week lang hinder na treinongeval in Ardooie - overweg1.jpg
Redactie