
Hoe de toekomst van het iconische Thermae Palace in Oostende eruitziet, is nog steeds onduidelijk.
De Krant van West-Vlaanderen meent dat met steun van de Vlaamse regering, samen met de stad Oostende deels eigenaar, een oplossing in de maak is, maar een beslissing is er nog niet, zeggen bronnen aan het persagentschap Belga. Een mogelijke oplossing dringt zich vooral juridisch op.
Vanmoerkerke
Binnenkort is het twee jaar geleden dat kandidaten zich konden melden om het Thermae Palace en de Koninklijke Gaanderijen op zich te nemen. De procedure had al lang al rond moeten zijn, maar werd steeds uitgesteld. In april werd de procedure nogmaals met drie maanden verlengd, erg tegen de zin van de huidige exploitant en huurder Mark Vanmoerkerke, die ook meedong en nog steeds meedingt in de strijd om het iconische gebouw.
Nu komt er een einde aan die periode, maar op de komende gemeenteraad is er geen spoor van het Thermae Palace te vinden op de agendapunten. Dat zou dus betekenen dat de huidige exploitant gewoon kan voortdoen onder de huidige huurovereenkomsten en met de renovatiesteun van de Vlaamse regering.
"Zelfs al wordt het project nog aan iemand anders gegund, dan heeft de huidige eigenaar enkele juridische stokken achter de deur door het getalm van de stad", zegt oppositielid Björn Anseeuw (N-VA). "Een voorkeur heb ik niet. Ik wil enkel een goede oplossing, niet enkel voor het gebouw en patrimonium, maar ook voor de Oostendenaars."
Volgens de Krant van West-Vlaanderen wil de N-VA, ook op Vlaams niveau, de procedure rond de gunning stopzetten en doorgaan met Vanmoerkerke. "Dat is gewoon wat de procedure voorschrijft", aldus Anseeuw. "Er moet iets gebeuren of gezegd worden, of anders zitten we nog jaren vast in een juridische strijd, wat niemand ten goede komt."