Nieuws

Nieu­we ten­toon­stel­ling in Koksij­de ter ere van Paul Delvaux

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In het museum Paul Delvaux in Sint-Idesbald loopt vanaf dit weekend een nieuwe tentoonstelling in het teken van Paul Delvaux zelf. De meester overleed dertig jaar geleden en dat wordt herdacht met een overzicht van zijn artistieke carrière. 

Het museum in Sint-Idesbald beschikt over meer dan 400 werken. Met die rijke collectie schilderijen, aquarellen, tekeningen is een nieuwe tentoonstelling opgebouwd. Hij begon als schilder van de natuur maar evolueerde naar het surrealisme. 

"Hier heb je alle kenmerken en thema’s die hem dierbaar zijn. De natuur alles wat bomen en bos is, het berglandschap en de zee en dan ziet u op de voorgrond de dames"

Ingrid Tahon, museum Paul Delvaux

De typische vrouwenfiguren en de treinen zijn de belangrijke elementen in zijn surrealistische kunstwerken. Paul Delvaux noemde zijn kunst de werkelijkheid in een droom weergeven.

Dit jaar staat in het teken van 100 jaar surrealisme in België. Het museum in Sint-Idesbald vindt het tijd dat Paul Delvaux eens uit de schaduw treedt van die andere grote surrealist.

Samen met de tentoonstelling dertig jaar Delvaux loopt in het kunstencentrum ten Bogaerde “ EXPO 5+1: PAUL DELVAUX IN DIALOOG.
Delvauxmuseum06
Delvauxmuseum04
Delvauxmuseum02
Bernard Vanneuville

bernard.vanneuville@focus-wtv.be

Bernard Vanneuville
Wout Bernaert