Nieuws

Nieuw metaal­ver­wer­kend bedrijf in Hoog­le­de in gebruik genomen

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

In Hooglede is een nieuw metaalverwerkend bedrijf geopend. 247TailorSteel uit Nederland heeft zo haar eerste vestiging in ons land. Ze plooien en snijden er metalen platen en buizen. Nu al goed voor 50 jobs.

De nieuwe staalfabriek in Hooglede is 17.000m² groot. Er staan nu al vier lasersnijmachines, vier plooibanken, drie buislasers en twee machines voor randafwerking. Het bedrijf wil dat machinepark wel gestaag gaan uitbreiden. Ze willen ook snel groeien: naar 100 werknemers en zelfs 250 mensen op termijn.

"Dit bedrijf is een verrijking voor Hooglede en de hele regio."

Burgemeester Frederik Demeyere (Hooglede)
Staalfabriek Hooglede 04
Staalfabriek Hooglede 03
Staalfabriek Hooglede 02

247TailorSteel is eigenlijk nog een jong bedrijf. Ze begonnen in 2007 en zijn in eigen land nu al marktleider. Maar ze kijken nadrukkelijk over de grens en willen tegen 2025 tien productiesites hebben in Europa. Nu al zijn er locaties in Nederland en Duitsland, en vanaf vandaag dus ook in Hooglede.

"De fabriek wordt grotendeels aangestuurd door artificiële intelligentie," zegt Guy Van Leeuwen van 247TailorSteel. "Het proces zorgt ervoor dat uit heel dit systeem de nesting, de planning van de machines gebeurt. Maar de werkbon die eruit komt voor onze operatoren bevat een barcode die allesomvattend is. Zo weet de machine welk materiaal gesneden moet worden en op welke dikte."

Dit is 247TailorSteel

  • 200 miljoen euro omzet in 2022
  • Meer dan 1.000 werknemers
  • Meer dan 40.000 klanten
  • Zes productielocaties in Europa

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse