Nieuws

Nieuw uit­kijk­punt op kerk­to­ren van Lampernisse

Kerk1

De kerktoren van Lampernisse bij Diksmuide is voortaan dagelijks gratis toegankelijk als uitkijkpunt. Op 24 meter hoogte geniet de bezoeker van een uitzicht over de historische komgronden rond Lampernisse, van de West-Vlaamse heuvels tot aan de Kust. 

Het nieuwe uitkijkpunt maakt deel uit van Horizon 2025. Met dit project wil Westtoer samen met de Provincie West-Vlaanderen tegen 2025 een twintigtal nieuwe uitkijkpunten realiseren in het West-Vlaamse landschap. Alle uitkijkpunten zijn gelegen langs de provinciale fiets- en wandelroutes. Op die manier worden extra belevingselementen toegevoegd aan de fiets- en wandelmogelijkheden in West-Vlaanderen. Meer dan 385.000 bezoekers konden al genieten van het uitzicht op de uitkijkpunten van Horizon 2025.

Mooi vertrekpunt

Het uitkijkpunt in Lampernisse is een ideaal vertrekpunt om de regio te verkennen, dankzij de gunstige ligging op het provinciale fietsnetwerk, de IJzerbroeken- en de Boterlandfietsroute, de roze Vive le Vélo-fietsroute en de Zannekinwandelroute.

2020-11-29 00:00:00 - Lampernisse krijgt eerste Vlaamse urnenkerk
Nieuws

Lampernisse krijgt eerste Vlaamse urnenkerk

Kerk1
Kerk2
Kerk3

“Inwoners en bezoekers zoeken steeds een stuk streekeigenheid in hun eigen omgeving of vrijetijdsbestemming. Het stadsbestuur speelt in op die zoektocht via allerhande imagoversterkende initiatieven, zoals ook dit uitkijkpunt."

Lies Laridon, burgemeester Diksmuide
Ben Storme