Nieuws

Nieuw eco­lo­gisch land­schaps­park in Ieper

Valentijn despeghel Ieper

De stad Ieper plant de aanleg van een groot ecologisch landschapspark in  Sint-Jan. Het park zal een rustgevend natuuroord dichtbij de buurt worden, en tegelijk een nieuwe groene lob voor alle Ieperlingen.

"Dit park is een belangrijke aanwinst voor de stad Ieper. We kiezen voor een ecologisch ontwerp, waarbij water, beleving, erfgoed en ecologie centraal staan. Zo creëren we een park dat zowel voor mensen als voor planten en dieren een waardevolle plek wordt."

Valentijn Despeghel, schepen van Milieu en Landschap Ieper

Centraal doorheen het park van 15 ha komt een wandel- en fietspad met nieuwe brug over de Bellewaerdebeek. Er is plaats voor robuuste natuur met veel water, een avontuurlijke speelzone, dorpsweide, boomgaard, voedselbos en hondenlosloopweide. Water, beleving, erfgoed en ecologie staan voorop bij het ontwerp.

Realisatie vanaf 2024

De werken zullen in fases verlopen. In februari 2024 wordt een struikengordel achter de woningen langs de Groenestraat in Sint-Jan aangeplant. De stad hoopt met de grondwerken en de aanleg van de wandelpaden te starten in de loop van 2024.

Ben Storme