Nieuws

Niet enkel WOI, maar ook mid­del­eeu­wen in toe­ris­tisch Ieper

2023-03-12 00:00:00 - Niet enkel WOI, maar ook middeleeuwen in toeristisch Ieper

De ‘Strategische Visienota voor het toerisme in Ieper' is gebaseerd op een zeer uitgebreide analyse van het toerisme in Ieper. Volgens toerismeschepen Diego Desmadryl waren de impact van Covid en Brexit bepalend voor de koers van deze visienota.

Met dit plan zijn de lijnen uitgezet voor het toerisme in Ieper de komende jaren. Schepen Desmadryl: "Een aantal zaken zitten in de pipeline voor 2023 en 2024. In het kader van de verhaallijn ‘De Grote Oorlog’ opent het In Flanders Fields Museum eind april de internationale tentoonstelling ‘For Evermore. Begraafplaatsen van de Eerste Wereldoorlog’. Deze expo wordt de instaptentoonstelling van het grote overkoepelende project ‘Het Landschap Getuigt’. Een WOI-themajaar dat loopt van eind april 2023 tot en met de zomer van 2024. De expo van het In Flanders Fields Museum loopt tot en met de Krokusvakantie in 2024.”

NIET ENKEL WOI, OOK MIDDELEEUWEN

Maar sedert de eeuwherdenking (2014-2018) kijkt Toerisme Ieper ook naar het verdere verleden van de stad. "Een nieuwe verhaallijn is Ieper als ‘Middeleeuwse Grootstad’. Onder meer hiermee willen we ons toeristisch aanbod verbreden. Het Yper Museum zal hierop inspelen in 2024 met een eerste grote tijdelijke tentoonstelling rond de middeleeuwen,” aldus de schepen. In 2026 volgt er een tweede grote expo rond een middeleeuws thema. Er wordt ook gedacht aan een jaarlijks terugkerend middeleeuws themaweekend. Toeristisch Ieper is duidelijk meer dan WOI. 

 

Piet Lesage