Nieuws

Neder­lan­der meer dan een dag gegij­zeld, onder meer in Roeselare

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Op 25 januari vorige maand is de Belgische politie via hun Nederlandse collega’s ingelicht dat een 30-jarige Nederlandse onderdaan gegijzeld werd op, op een appartement in Roeselare. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen. Een mislukte drugsdeal ligt allicht aan de oorzaak.

Er werd losgeld geëist en gedreigd met geweld. Het slachtoffer werd in totaal gedurende een 30-tal uur vastgehouden op verschillende locaties, dit zowel in Roeselare (foto) als Oostende. Dankzij doorgedreven politieonderzoek van de FGP en een goede samenwerking met de Nederlandse politie kon het slachtoffer al snel gelokaliseerd worden.

Het slachtoffer kon bevrijd worden en werd overgebracht naar het ziekenhuis om zijn verwondingen te kunnen verzorgen. Hij verkeerde nooit in levensgevaar maar vertoonde wel verschillende kneuzingen.

Drie daders werden onmiddellijk gearresteerd. Na huiszoekingen op de aangeduide adressen werden nog eens drie verdachten opgepakt. De verdachten werden allen voorgeleid voor de onderzoeksrechter en aangehouden.

Bart Coopman