Nieuws

Na zes jaar heeft Ieper opnieuw de Kat­ten­stoet: Mik­ken op 50.000 bezoe­kers of meer”

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Na zes jaar is er op 12 mei eindelijk weer een Kattenstoet in Ieper. Corona gooide een aantal keer roet in het eten. En voor deze nieuwe editie zijn er heel wat nieuwigheden die de stad vanmiddag heeft voorgesteld.

In de loods van de technische dienst stelt de stad Ieper haar nieuwste praalwagen voor. Die zal een centrale rol spelen in de 46ste Ieperse Kattenstoet.

De museumwagen brengt vooral gekke en onverwachte levendige taferelen. Er is ook een orgelwagen met een middeleeuwse dj op. Andere bekendere wagens, zoals de lakenhalle en de reus Pietje pek kregen een likje verf. De stoet is een combinatie van vernieuwing en traditie.

Zes thema's

De stoet is opnieuw ingedeeld in zes thema’s. Zo zie je hoe de katten werden geëerd in de loop van de geschiedenis en ontdek je enkele beroemde katten van over de hele wereld.

In de stoet stappen bijna 1.500 figuranten mee die nu meer dan ooit staan te popelen om mee te doen. Maar het is niet evident om voldoende mensen te vinden. 

50.000 bezoekers

De laatste kattenstoet was in 2018. Toen kwamen zo’n 50.000 bezoekers naar Ieper. Ook dit jaar wil de stad dat aantal evenaren of overtreffen.

Het is natuurlijk duimen voor goed weer, want aan hondenweer heeft een kattenstoet niets.

2018-05-13 00:00:00 - Kattenstoet in Ieper is schot in de roos
Nieuws

Kattenstoet in Ieper is schot in de roos

De volledige Kattenstoet wordt voor het eerst live uitgezonden op Focus en WTV, op 12 mei vanaf 15.15 uur op televisie en online.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Ben Storme