Nieuws

Stadsnar oefent kat­ten­worp boven bloe­men­markt in Ieper

Stadsnarieperbloemenmarktfin

Ieperlingen tellen ongeduldig af naar de Kattenstoet op zondag 12 mei. Deze keer hebben ze er niet drie maar zes jaar op moeten wachten. Tijdens de bloemenmarkt warmde de stadsnar de inwoners al eens op met een kattenworp vanaf een balkon. 

Over enkele weken trekt de Kattenstoet opnieuw door de straten van Ieper. Diezelfde zondag kunnen bezoekers ook kijken naar de kattenworp. De stadsnar, volledig in rood en wit gehuld, trok op paasmaandag al naar de Grote Markt. Tijdens de bloemenmarkt verzamelden enkele nieuwsgierige Ieperlingen voor het restaurant Markt 22. Daarop gooide de nar de knuffel van een kat in het publiek. 

Jaarlijkse bloemenmarkt

De Grote Markt in Ieper verandert jaarlijks op paasmaandag in een bloemenmarkt. De stedelijke groendienst organiseert het evenement en meer dan twintig marktkramers nemen eraan deel. Zowel wie graag in de tuin plant, als de minder ijverige groenliefhebber kan er een aankoop doen. In een photoboot kunnen bezoekers poseren tussen de planten die de gerenoveerde gevel van de Lakenhallen zullen versieren.

Bekijk de korte generale repetitie voor de kattenworp

Robbe Wets