Nieuws

Moge­lijk cel­straf en levens­lang rij­ver­bod voor onge­val onder invloed van flakka

2023-09-08 00:00:00 - Dodelijk ongeval Esen: bestuurder onder invloed van drugs?

Een man van 32 uit Houthulst riskeert een celstraf en een levenslang rijverbod. Hij veroorzaakte in Esen bij Diksmuide een dodelijk ongeval, terwijl hij onder invloed was van de drug flakka. Daarbij kwam een fietser van 62 uit Diksmuide om het leven.

Het ongeval gebeurde in september vorig jaar in de Esenweg in Esen. Na een mislukt inhaalmanoeuvre kwam een voertuig in botsing met vier andere wagens en een fietser. Voor de Diksmuidenaar kwam alle hulp te laat: hij bezweek ter plaatse aan zijn verwondingen. Vier andere mensen raakten lichtgewond. 

Volgens de eerste bevindingen van de verkeersdeskundige waren overdreven snelheid en een inschattingsfout van de bestuurder de boosdoeners.

Onder invloed van flakka

De Houthulstenaar reed in de bebouwde kom liefst 112 kilometer per uur. De dertiger probeerde zijn voorligger in te halen, maar raakte daarbij met de rechtervoorzijde van zijn voertuig de linkerachterkant van die voorligger. Het voertuig werd weggekatapulteerd en kwam daardoor in botsing met de andere wagens en de fietser.

De beklaagde legde een negatieve alcoholtest af, maar een bloedstaal wees uit dat hij onder invloed was van flakka. De zombiebrug maakt mensen vooral emotieloos, maar kan ook leiden tot ongecontroleerde agressie. Zelfs tegen het bezit van flakka wordt daarom streng opgetreden.

2023-09-08 00:00:00 - Dodelijk ongeval Esen: bestuurder onder invloed van drugs?
Nieuws

Dodelijk ongeval Esen: bestuurder onder invloed van drugs?

Levenslang rijongeschikt?

Het openbaar ministerie vraagt een strenge gevangenisstraf en een rijverbod voor de Houthulstenaar, die sinds de feiten in voorhechtenis zit. Daarnaast vragen ze ook om hem levenslang rijongeschikt te verklaren. De advocaat van de Houthulstenaar vraagt een straf met uitstel, de man zelf erkent dat zijn drugsgebruik veel problemen heeft veroorzaakt.

Jeroen Vercruysse

jeroen.vercruysse@focus-wtv.be

Jeroen Vercruysse
Belga