Nieuws

Moe­der bekri­ti­seert school na agres­sief inci­dent van leer­kracht tegen zoon

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Op Facebook circuleert een video waarin een leerkracht van een Brugse middelbare school binnen het buitengewoon onderwijs verbaal agressief is tegenover een leerling en die ook even vasthoudt. De moeder van de minderjarige tilt zwaar aan het incident en is teleurgesteld in de school.

Op het filmpje is te zien hoe de leerkracht de leerling terechtwijst omdat hij meerdere keren tegen de kast slaat en zo een donderklap maakt. De volwassene verliest zijn geduld. "Ik ga het een keer doen donderen met jouw kop", zegt de leerkracht. In de discussie stapt hij op de jongen af en houdt die hem kort aan zijn kleren vast. "Wat mag ik niet?", roept de leerkracht op dat moment. 

"In dezelfde week heeft hij Thymen bij de keel gegrepen"

Melissa Becu, mama Thymen

Moeder verontwaardigd

Het incident vond donderdag plaats in De Varens in Sint-Andries, een secundaire school voor bijzonder onderwijs. "Thymen heeft ADHD, is niet de makkelijkste persoon, maar we verwachten toch wel van een leerkracht dat die zich kan beheersen", zegt Melissa, de mama van Thymen aan Focus & WTV. Volgens haar viseerde de leerkracht haar zoon al eerder. "In dezelfde week heeft hij Thymen bij de keel gegrepen", voegt ze toe. 

Directie: "ongepaste reactie"

De directie geeft toe dat de leerkracht in de fout ging. "Wij als directie moeten helaas beamen dat hij donderdag zijn geduld heeft verloren en ongepast heeft gereageerd", vertelt directeur Nina Van Zandweghe. "We betreuren dat ten zeerste." De school zal nu eerst samenzitten met de leerkracht. 

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere
Robbe Wets