Nieuws

Minis­ter van Onder­wijs Weyts inves­teert 9,5 mil­joen euro in West-Vlaam­se schoolbanken

Ben Weyts

© Belga

Minister van Onderwijs Ben Weyts investeert € 9,5 miljoen in scholenbouw in West-Vlaanderen. 11 West-Vlaamse scholen kunnen aan de slag met een investering van meer dan € 100.000. Nog eens 11 andere scholen krijgen een ondersteuning van meer dan € 10.000. “Wie investeert in onderwijskwaliteit, investeert ook in kwaliteitsvolle plaatsen in de klas. Daarom hebben we in de voorbije regeerperiode veel extra geld vrijgemaakt voor schoolinfrastructuur”, zegt Weyts.

Schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) kunnen voor bouw- of verbouwingswerken financiële steun krijgen van AGION, het Vlaams Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs. Vlaanderen trok in de voorbije regeerperiode in totaal € 3 miljard uit voor schoolinfrastructuur. De focus lag in de eerste plaats op het secundair onderwijs, waar de noden het hoogst zijn.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts investeert nu € 9,5 miljoen in West-Vlaamse scholenbouwprojecten. Dankzij deze projecten zullen duizenden West-Vlaamse leerlingen en scholieren hun schooldagen in gloednieuwe of gerenoveerde klassen doorbrengen. In 11 West-Vlaamse scholen wordt meer dan € 100.000 geïnvesteerd in grote bouwwerken. 12 andere scholen krijgen meer dan € 10.000, vaak voor kleinere herstellingswerken of bijvoorbeeld het vernieuwen van sanitair.

Screenshot 2024 07 07 at 10 14 49

© Belga

Annuntiata-Instituut in Veurne kan bijvoorbeeld met € 4,7 miljoen een nieuwbouw en renovatiewerken aan het schoolgebouw en de speelplaats uitvoeren. Een investering voor 587 leerlingen. Vrije Basisschool De Wegelink in Anzegem koopt dan weer met € 1,4 miljoen een schoolgebouw op de Beukenhofstraat voor 138 leerlingen. 

Sint-Franciscus-Xaveriusinstituut in Brugge realiseert met € 700.000 verbouwingswerken voor 862 leerlingen. In Izegem ontvangt Vrije Basisschool voor Buitengewoon Onderwijs Prizma - De Zonnebloem € 288.000 voor het vervangen van het buitenschrijnwerk, het isoleren van het volledige dak en het reinigen van de bestaande buitengevels. Een investering waar 70 leerlingen baat bij hebben.

Siel Vandorpe
Belga