Nieuws

Min­der dan helft van West-Vlaam­se gezin­nen stapt over op groepsaankoop

groepsaankoop gas en elektriciteit

Bij de dertiende editie van de groepsaankoop groene stroom en gas van de Provincie West-Vlaanderen hebben iets meer dan 35.000 gezinnen voor het voordelige energiecontract van Elegant gekozen. Dat is 44 procent van de geïnteresseerden, maar wel een stijging tegenover vorig jaar. Toen stapten iets meer dan 26.000 huishoudens over.

Van 1 december vorig jaar tot en met 6 februari konden particulieren en bedrijven gratis en vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop groene stroom en/of gas van de Provincie West-Vlaanderen. Er waren 82.455 inschrijvingen, waarvan 78.819 gezinnen en 3.636 bedrijven.

Energieleverancier Elegant deed bij de veiling het beste bod voor particuliere verbruikers. De energiekosten zijn gemiddeld 24 procent lager dan het actuele marktaanbod. Voor professionele verbruikers is dat Mega, 22 procent lagere kosten.

Groepsaankoop 2024
Nieuws

Groepsaankoop van de provincie lokt 75.000 inschrijvingen

Lichte stijging

Na de veiling kreeg elke inschrijver een persoonlijk voorstel. Iets minder dan de helft van de geïnteresseerde gezinnen stapte over op het aanbod. Dat is een derde meer dan vorig jaar. Ook duizend ondernemingen kozen voor het voordelige energiecontract.

“We zijn tevreden dat we meer dan 35.000 gezinnen een goedkopere energiekost bezorgd hebben door onze groepsaankoop”, zegt Jurgen Vanlerberghe, gedeputeerde voor Klimaat en Energie.

De energiecontracten van deze groepsaankoop hebben variabele prijzen die maandelijks worden aangepast volgens vastgelegde indexeringsformules. Zo volgen de prijzen de markevolutie.

Kjenta Vangampelaere

kjenta.vangampelaere@focus-wtv.be

Kjenta Vangampelaere