Nieuws

Min­der broei­kas­gas­sen uit­sto­ten en toch groei­en: Bekaert voert mee duur­zaam beleid

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Op enkele jaren tijd is de CO2-uitstoot bij onze technologiebedrijven met ruim 11% gedaald. Het Zwevegemse technologiebedrijf bedrijf Bekaert trekt actief mee aan die duurzaamheidskar. De wereldleider in staaldraadtoepassingen zet sterk in op groene energie en wil tegen 2030 maar liefst 65% van hun verkoopcijfer uit duurzame oplossingen halen. Sectorfederatie Agoria reageert enthousiast.

Twee jaar geleden stelde Agoria “Technology for a better world” voor, het allereerste duurzaamheidsrapport van de technologische industrie in België. De insteek was om de Belgische industrie duurzamer te maken via enkele doelstellingen.

Vandaag is het resultaat al veelbelovend: er worden 38% minder broeikasgassen uitgestoten en toch blijven onze bedrijven sterk groeien (+26%). “Onze industrie bewijst dat het kan. We zien dat we na twee jaar op verschillende domeinen al ons target bereikt hebben, die we pas in 2025 of zelf 2030 gelegd hadden”, vertelt algemeen directeur van Agoria Jolyce Demely trots.

Bekaert als innovator

Staaldraadfabrikant Bekaert springt mee op de kar en maakt alvast werk van groene en duurzame oplossingen. “We zijn samenwerkingen aan het opzetten om banden na gebruik te recycleren en de staaldraad opnieuw te gebruiken voor toepassingen in de bouw”, verzekert Yves Kerstens, CEO van Bekaert. “Daar kunnen we nog progressie boeken.” Zo helpt Bekaert met de energietransitie. De totale C02-uitstoot tot slot is met ruim 11% gedaald, maar ook Bekaert zit met zo'n 9% op schema.

2023-04-17 00:00:00 - Bekaert bouwt nieuwe fabriek voor elektrolysematerialen
Nieuws

Bekaert bouwt nieuwe fabriek voor elektrolysematerialen

Robbe Van Damme
Kate Baert