Meer ver­keers­do­den in juni en juli, gou­ver­neur waarschuwt

Je moet ingelogd zijn om gratis livestreams en video’s te kunnen bekijken.

Het was gisteren een gitzwarte dag in het verkeer met vijf dodelijke slachtoffers. En dat is jammer genoeg geen verrassing, zegt gouverneur Carl Decaluwé. Juni en juli zijn de gevaarlijkste maanden op de weg.

Decaluwé houdt al vijf jaar de cijfers bij van de verkeersongevallen, en daaruit blijkt dat er op weekdagen in juni en juli het meeste ongevallen gebeuren. Daar zou het mooie weer mogelijk voor iets tussen zitten. Decaluwé roept op om in deze periode extra voorzichtig te zijn, en gaat daar ook aandacht voor hebben in de komende sensibiliseringscampagnes.

Dodelijk ongeval bromfietser

Op het kruispunt van de Damweg met het Haringgat in Sint-Rita bij Damme betuigden vrienden en familie vandaag hun medeleven, de plaats waar Axl, een jongen van 17, gisteren om het leven kwam. Op weg naar huis botste de jongeman met zijn bromfiets tegen een bestelwagen. Ellen en Sophie, vriendinnen van Axl: "Axl was altijd voorzichtig. Ook bij zijn vrienden was het altijd safety first. Hij dacht aan iedereen en alles. Ja hij was gewoon een schatje. Hij was altijd heel voorzichtig."

Volgens de eerste bevindingen van de verkeersdeskundige had de auto voorrang op de bromfietser, laat het parket weten.

Lees ook:

 

Redactie