Nieuws

Mas­seu­se vrij­ge­spro­ken voor oplich­ting klant, gewoon een sugardaddy”

Massage

Een Thaise masseuse is door het hof van beroep in Gent vrijgesproken voor de oplichting van een verliefde klant. De man zou de vrouw meer dan 107.000 euro hebben geschonken.

Volgens de klant ging het om een lening, maar volgens het hof bestaat er geen enkel schriftelijk stuk waaruit blijkt dat de beklaagde alle geldafhalingen van in totaal 107.000euro effectief heeft ontvangen.

Het slachtoffer leerde de 43-jarige vrouw kennen in een Thais massagesalon in Brugge. De klant verklaarde dat hij gebruik maakte van de diensten van de masseuse en vervolgens op haar verliefd werd. Zij zou hem gevraagd hebben om geld te lenen, aangezien ze problemen had zoals een hulpbehoevende moeder en schulden. Tussen november 2018 en februari 2019 gaf de klant de vrouw meer dan 107.000 euro. De vrouw zou beloofd hebben om de sommen terug te betalen.

2023-04-24 00:00:00 - Thaise masseuse krijgt zes maanden cel met uitstel voor oplichting van verliefde klant
Nieuws

Thaise masseuse krijgt zes maanden cel met uitstel voor oplichting van verliefde klant

Cadeaus en geen leningen

De vrouw erkende dat ze tussen 10.000 en 20.000 euro had ontvangen van de klant. Zij betwistte echter dat ze hierom vroeg. Volgens haar ging het om cadeaus en schenkingen in het kader van hun relatie, naast sommen voor bewezen diensten als massages en seks. Er was volgens haar geen sprake van listen of leugens. Begin 2019 stapte de man uiteindelijk naar de politie op klacht in te dienen tegen de masseuse. Uiteindelijk besliste de rechtbank in Brugge de vrouw te veroordelen tot zes maanden cel met uitstel en ze moest ook 81.000 euro terugbetalen.

Sugardaddy

In beroep werd de vrouw volledig vrijgesproken. "Er bestaat geen enkel schriftelijk stuk waaruit blijkt dat de beklaagde alle geldafhalingen van in totaal 107.000 euro effectief heeft ontvangen. Er bestaat ook geen schriftelijk stuk met betrekking op een lening of een gift", oordeelt het hof in zijn arrest. Er is volgens het hof geen bewijs van misbruik van vertrouwen. "De burgerlijke partij was op de hoogte dat de beklaagde seksuele diensten aanbood tegen betaling. De burgerlijke partij maakte hiervan gebruik, waarbij de beklaagde haar klant als 'sugardaddy' beschouwde. Dit toont geen list of bedrieglijk opzet aan."

Belga
Ben Storme

Kies West 24

Volg alles live over de Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen op 9 juni.